ФИЛУМ обележио 19 година постојања и успешног рада

Свечаном академијом и наступом студената свих одсека Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу обележио је 19 година од оснивања.

На ФИЛУМ-у очекују да ће све студијске групе бити под једним кровом после скоро две деценије рада.

Дан Филолошко уметничког факултета прославља се у знаку све већег значаја и улоге ове установе на културној и образовној сцени Крагујевца.

ФИЛУМ је настао као симбол одсека за музичку и примењену уметност и филологију и, према речима Зорана Комадине, декана факултета, не само да у себи спаја два уметничка и један научни одсек, већ је врло активан и на пољу издаваштва.

На ФИЛУМ-у очекују да ће ускоро све студијске групе бити под једним кровом после скоро две деценије рада и то изградњом нове зграде.

Највећи проблем је смештај студијских група које су скоро две деценије расуте по целом граду.

Током претходних година град је подржао низ активности Филолошко- уметничког факултета.

Са новим студијским програмом, пре свега мастером за развој компјутерских игара, који је мешавина уметности и информационих технологија, обележена је нова епоха у развоју ФИЛУМ-а.

На свечаној академији уручене су и награде најбољим студентима сва три одсека.

Присутни су могли и виртуелно да погледају годишњу изложбу студената ликовне и примењене уметности Филолошко-уметничког факултета.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *