ФК Раднички 1923 обележио славу – Светог Јована Крститеља

Стабилизација финансија и формирање здравог тима, приоритети су руководства Фудбалског клуба Раднички 1923. То је, сматрају у клубу, основни предуслов за повратак тима са „Чика Даче“ у Супер лигу Србије.

Фудбалски клуб Раднички 1923 обележио је своју славу, Светог Јована Крститеља.

Свечаности, која је тим поводом организована у клупским просторијама на стадиону „Чика Дача“, присуствовало је руководство клуба, стручни штаб, фудбалери, навијачи, као и многобројни пријатељи и сарадници Радничког.

Директор клуба Александар Симовић рекао је, овом приликом, да је у периоду између две славе, фудбалски клуб Раднички напредовао у спортском, организационом и финансијском смислу.

Значајну подршку тиму са „Чика Даче“ пружила је локална самоуправа. Град је са оснивачким правима преузео и финансијске обавезе, али и одговорност будуће функционисање клуба.

Фудбалери Радничког почели су припреме за пролећни део такмичења у Првој лиги. У клубу планирају и довођење неколико младих и неафирмисаних играча, али их на том путу кочи одлука Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије, по којој због неизмирених обавеза према бившим играчима и тренерима Раднички не може да региструје нове играче у зимском прелазом року. Руководство очекује да ће Фудбалски савез ипак имати разумевања.

Тим Славише Ковачевића је јесењи део сезоне завршио на шестом месту на табели са 22 освојена бода.

Наставак првенства заказан је за 10. март, а фудбалери Радничког одиграће пре тога серију контролних утакмица.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *