Седнице градске скупштине обележиле су квалитетне дискусије

Буџет града Крагујевца за 2018. и План детаљне регулације „Радна зона Собoвица“ две су најзначајније одлуке усвојене у локалном парламенту у претходној години, сматра Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града. Рад градског парламента у 2017. оцењује позитивно.

У години за нама одржано је 13 редовних седница Скупштине града Крагујевца и седам заказаних по хитном поступку.

Према речима Мирослава Петрашиновића, председника локалног парламента, седнице градске скупштине обележиле су квалитетне дискусије, у којима су подједнако учествовали и опозициони и одборници владајуће већине. Петрашиновић наглашава да је дискутовано уз висок ниво пристојности.

На седницама локалног парламента током 2017. године усвојен је низ одлука значајних за живот грађана, функционисање града и његов будући развој.

Као једну од важнијих одлука усвојених у 2017. Петрашиновић наводи ону која се тиче суфинансирања боравка деце у приватним вртићима.

Коначно решење проблема недовољног броја места у крагујевачким обдаништима председник Скупштине града очекује у овој години, с обзиром на најављено отварање још два приватна вртића.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *