ФМН добио гостујућег професора из Италије

Италијански стручњак у области лабораторијске медицине, Серђо Бернандини, промовисан је у гостујућег професора Факултета медицинских наука у Крагујевцу.

Након његовог доласка, биће успостављена сарадња између крагујевачког и Универзитета Тор Вергата из Рима.

Приступним предавањем под називом „Перспективе у лабораторијској медицини“ Серђо Бернандини промовисан је у гостујућег професора Факултета медицинских наука у Крагујевцу.

Рад италијанског истраживача базира се на стварању паметних лабораторија за унапређење менаџмента и организације клиничке медицине.

Своје велико искуство у овој области биће у прилици да пренесе студентима крагујевачког факултета.

На Факултету медицинских наука у Крагујевцу очекују да ће долазак  професора Бернандинија унапредити студијски програм и донети могућност усавршавања студената кроз сарадњу са Универзитетом Тор Вергата у Риму.

Професор Серђо Бернандини је био председник Италијанског удружења за клиничку биохемију и клиничку молекуларну биологију.

Од 2018. године налази се на функцији руководиоца у Интенационалној федерацији за клиничку хемију и лабораторијску медицину.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.