ФМН у Крагујевцу није прекидао међународну сарадњу упркос корони

На Факултету медицинских наука наставни кадар успео је да одржи међународну сарадњу, која није прекидана током пандемије.

Научно-истраживачки рад је, такође, организован у континуитету, а током ове године објављено је преко 150 научних радова, наводи доцент др Невена Јеремић која је на Факултету медицинских наука задужена за међународну сарадњу и научно-истраживачки рад.

У наредној години професори и сарадници ове високошколске установе наставиће са својим плановима, без обзира на околности.

Међународна сарадња професора, сарадника и студената Факултета медицинских наука ни у отежаним условима због корона вируса није прекидана.

Овај факултет, који се налази на престижној Шангајској листи на којој је свега 2 одсто светских универзитета, карактерише квалитетан научно- истраживачки по коме је препознатљив у међународним оквирима.

У веома тешким и сложеним околностима због ковида-19, међународна сарадња се наставља, наводи доцент др Невена Јеремић.

И у наредној години услови рада биће отежани, сматрају на Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, јер је велики део наставног кадра ангажован у некој од ковид клиника крагујевачког Клиничког центра.

Ипак, значајно је напоменути да су научни радници ове високошколске установе објавили преко 150 научних радова, а факултет је из сопствених средства успео да обезбеди четири милиона динара за набавку хемикалија и осталих средстава која се користе у научном истраживању.

На крагујевачком Факултету медицинских наука успешно је организована онлајн настава, а практичан рад одвија се у малим групам студената у области клиничких предмета.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *