Три вакцине против короне до краја године у Србији

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да се нада да ће вакцинација у Србији почети у наредних неколико дана и истакла да је Србија потписала уговор са три произвођача – америчким Фајзером, руским Гамалеја институтом за Спутњик вакцину и са кинеским Синофармом са Синовак вакцину.

Очекујем да ће све три вакцине стићи у одређеним количинама до краја године.

Које ће тачно количине да стигну, знаћете када буду стигле. У овом тренукту се још преговара са произвођачима. Видите да је Фајзер за скоро 50 одсто смањио количину која је требала да стигне у одређене земље у децембру и јануару. То се стално мења”, рекла је Брнабић новинарима.

Премијерка је рекла да је у Србију јутрос ушло 205 српских држављана без ПЦР тестова и објаснила да ће ти грађани у наредних десет дана бити у самоизолацији и контролисани. Брнабић је рекла да ће они моћи слободно да се крећу и пре истека тог рока од десет дана уколико ураде ПЦР тест који покаже да су негативни.

Упитана да ли ће Србија прекинути летове са Великом Британијом као што су то учиниле неке друге европске земље, Брнабић је навела да Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре гледа какве су уговорне обавезе и разматра шта таква одлука носи са собом.

“Чекамо још неке информације и од наших партнера из ЕУ на основу којих су они донели такву одлуку. И то смо разматрали на Кризном штабу. Чим будемо имали све информације и ако постоји потреба донећемо такву одлуку”, рекла је Брнабић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *