ФМН угостио осморо студената из Француске

Студенти Фармацеутског факултета у Нанту, њих осморо, налази се у седмодневној посети Факултету медицинских наука у Крагујевцу.

Кроз дружење са овдашњим колегама, гости из Француске имају прилику да се упознају са начином студирања у Србији и нашом традицијом.

На овај начин, крагујевачки факултет наставља сарадњу са другим универзитетима у свету као најбољи вид промоције на међународној сцени.

Размена студената је један од најлепших начина да се стекну нова знања, али и упознају други народи и културе.

Факултет медицинских наука у Крагујевцу угостио је осморо студената из Нанта који имају прилику да, кроз дружење са колегама из Србије, размене искуства и упознају са начинима студирања на овим просторима и нашом традицијом.

До сарадње са факултетом из Француске је дошло захваљујући Националној асоцијацији студената фармације.

Размена студената је најлепши вид академске комуникације, рекао је декан Владимир Јаковљевић и нагласио да је крагујевачки факултет отворен за сарадњу са свим образовним установама у свету.

Током боравка у Србији студенти из Француске посетиће Београд, манастир Манасију, Ресавску пећину и водопад Лисине.

У оквиру ове размене наши студенти фармације ће у септембру бити њихови гости у Француској.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *