ФМП и Меридиан за Матеју: “Пантери” играли за комшију, домаћа компанија донирала новчана средства за свако погођено слободно бацање

Кошаркашка утакмица ФМП Меридиана и Цибоне била је више од кошарке!

Много пута до сада уверили смо се да спорт и хуманост иду заједно, а када КК ФМП Меридиан и компанија Меридиан удруже снаге – резултати се увек поклопе.

Кошаркаши ФМП Меридиана оствари су важну и убедљиву победу над Цибоном (111:75) у 10. колу АБА лиге, а овај тријумф још је важнији јер је допринео великој помоћи породици Мишић из Железника.

Наиме, као што је раније најављено, комплетан приход од продаје карата за утакмицу ФМП Меридиан – Цибона отишао је у хуманитарне сврхе, односно у руке Матеје Мишића, 11-огодишњег дечака из Железника, који болује од церебралне парализе.

Истичемо да су и кутије за донације биле постављене на улазима у дворану па су и на тај начин прикупљена додатна средства.

Наравно, у акцију се укључила и компанија Меридиан, која је свако погођено слободно бацање наградила са по 2.000 динара, а пошто су играчи ФМП-а и Цибоне били мирне руке на линији пенала – прикупљено је 102.000 динара, које такође иду породици Мишић.

Подсетимо, месечне потребе Матеје Мишића надмашују 250.000 динара, што је значајно више од буџета који породица може да обезбеди. Такође, Матеји су потребна и нова спољна колица чија је минимална цена 600.000 динара и то ако говоримо без неопходне додатне опреме. Матеја није сам, има поред себе дивне родитеље Бојана и Драгану, као и брата и сестру Марка и Петру. Они воде велику, свакодневну борбу, а сада је било право време да станемо уз њих и бар мало им олакшамо њихову велику борбу.

Управо на томе велику захвалност изразила је Матејина мама, Драгана Мишић.

„Пуних девет месеци је Матеја био здрава беба, све док се није десила грешка лекара, која је резултитрала церебралном парализом. На месечном нивоу нам је потребно између 250.000 и 300.000 динара, дакле не еура, него динара, за Матејине потребе, које подразумевају рад са физиотерапеутима, логопедима, дефектолозима. .. Знам да је јако тешко препознати и наш проблем у „мору“ сличних, и зато велико хвала ФМП-у и компанији Меридиан, као и свим људима који су присуствовали утакмици и тако нам помогли“, рекла је Драгана Мишић.

Истовремено, важан апел упутио је и спортски директор КК ФМП Меридиан, Александар Зарић.

„Матеја је наш комшија, дете из нашег краја, којем смо желели да помогнемо и о вим путем бих се захвалио и нашем спонзору Меридиану који увек подржава овакве акције, као и свим људима који су дошли на ову утакмицу и куповином карата помогли Матеји. Такође, желео бих да овим путем апелујем на све људе који су у могућности да помогну, да видимо што више оваквих акција“, рекао је Зарић након утакмице.

Испред компаније Меридиан говорила је Ана Николић.

„Компанија Меридиан је почаствована што може да учествује у једној оваквој акцији, овога пута је то било у сарадњи са ФМП-ом, за њиховог комшију Матеју. Када је реч о нашој компанији, наш допринос је био 2.000 динара по погођеном слободном бацању, сакупили смо 102.000 динара на овом мечу захваљујући момцима који су 51 пут били прецизни са линије слободних бацања. Овим путем им честитам на победи и на хуманости“, рекла је Ана Николић.

Ипак, иако је ова хуманитарна акција од великог значаја за породицу Мишић – још увек није крај, а своју солидарност можете показати и ви слањем СМС поруке садржаја 27 на 3030.

ФМП И МЕРИДИАН – ХУМАНОСТ НЕ ЗНА ЗА ГРАНИЦЕ

Сарадња КК ФМП Меридиан и компаније Меридиан сведочи бројним успесима на терену, али и ван терена, с обзиром на то да су удружили снаге и када се ради о друштвеној одговорности.

Велика победа за Лану и Ленку

Крајем прошле године организована је хуманитарна акција за девојчице Лану и Ленку, па је утакмица између ФМП Меридиана и Црвене звезде протека у знаку управо њих две. Подсетимо, целокупан приход од улазница КК ФМП Меридиан преусмерио је породицама Анђелковић и Стефановић, што је био значајан корак у лечењу две истинске хероине какве су Лана и Ленка. Такође, Меридиан је донирао 20.000 динара за сваку погођену тројку на мечу, а било их је 13 и свака је изазвала овације са трибина.

Школа кошарке из Грачанице у посети ФМП-у

Претходне сезоне, у оквиру 22. кола АБА лиге, на мечу између КК ФМП Меридиан и КК Цибона присуствовало је око 30 малишана са Косова и Метохије.
Полазницима школе кошарке из општине Грачаница омогућено је да проведу викенд у Београду, а да им посета престоници Србије остане дуго у памћењу побринула се компанија Меридиан. Недеља је отворена у београдском Музеју Илузија, док је њихова делагација време провела у упознавању са запосленима домаће компаније и регионалног лидера у индустрији игара на срећу. Вече је било резервисано за најзанимљивији део посете – поклоне и кошаркашку утакмицу. Играчи ФМП Меридиана уручили су пакетиће својим новим навијачима, а неки од њих су упознали и спортске хероје.

Розе октобар – зато што вас волимо

Октобар се, као Међународни месец борбе против рака дојке, обележава широм света, како би се скренула пажња на високу распрострањеност овог обољења.
Циљ обележавања овог датума је подизање свести јавности о значају превенције, правовремених прегледа и раног откривања проблема, а акцији подршке у борби против рака дојке прикључили су се и кошаркашки клуб ФМП Меридиан и компанија Меридиан.

Као друштвено одговорни клуб и компанија, ФМП и Меридиан прикључили су се акцији, у жељи да мотивишу, да подигну свест јавности о овом проблему, као и пруже подршку женама које се већ боре са канцером дојке. Снажном и јасном поруком “Овај меч ти добијаш”, ФМП Меридиан и компанија Меридиан удружили су снаге и пружиле подршку нашим женама, мајкама, девојкама, сестрама, колегиницама…

Стоп насиљу над женама

Недавно одиграна кошаркашка утакмица између ФМП Меридиана и Игокее привукла је посебну пажњу и пре почетка и барем на кратко спорт ставила на “паузу”, како би се видела и чула важна порука – СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА. Неколицина жена на кошаркашком терену – није случајност, али јесте слика која оставља без даха и подсећа на изузетно важну ствар, која се тиче читавог друштва. Наиме, КК ФМП Меридиан, КК Игокеа, компанија Меридиан и 50 жена удружили су снаге, окупили се на једном месту и послали поруку – време је да зауставимо насиље над женама. Вербално, физичко, емоционално…

Несвакидашња слика која долази из Железника подсетник је да морамо бити солидарни, предусретљиви и пуни подршке, јер насиље је проблем свих нас. ФМП Меридиан, Игокеа и Меридиан су је прихватили и послали јасну поруку – придружи се и ти. Пријави насиље.

КК ФМП Меридиан и компанија Меридиан наставиће удруженим снагама да скрећу пажњу јавности на све теме које су од значаја за целокупну јавност.

***спонзорисана објава

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *