Формирано 48 тимова у 1700 школа против наркоманије

У складу са одлуком Владе републике Србије и подршке ресорних министарастава, формиран је тим за превенцију наркоманије у школама, за територију Шумадијског управног округа, који обухвата представнике свих релевантних институција.

Формирано је 48 тимова који ће радити у 1700 школа. Прва трибина на територији Шумадијског управног округа одржана је у Основној школи Мирко Јовановић.

Тимови имају задатак да према плану Министарства просвете, науке и технолошког развоја организују трибине на којима ће се ученици, родитељи и наставници упознати са ефикасним начином превенције и препознавања проблема изазваних злоупотребом психоактивних супстанци.

Једна од таквих трибина одржана на територији Шумадијског управног округа у Основној школи „Мирко Јовановић“, где су присуствовали стручњаци из области психатрије, тужиоци, предствници полиције и просвете. Акција има за циљ повећање свести грађана о штетности употребе наркотика.

У Србији је ове године откривено 20 нових изузетно опасних супстанци које су стављене на листу и чије се појављивање спречава.

Акцијом Министарства зравља инститираће се на томе да деца, када им неко понуди дрогу, одбију било коју супстанцу, чуло се на првој трбини у Шумадијском округу која је одржана у Основној школи „Мирко Јовновић“.

У 1700 школа у Србији 48 тимова радиће интезивно на едукацији ученика о опасностима конзумирања дроге.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *