Фото клуб Крагујевац трећи пут најбољи у Србији

Крагујевчани су, трећу годину за редом, понели тутулу најбољег фото клуба у Србији.

Одлуку је донео Фото савез Србије након сумирања резултата успешности у земљи за протеклу годину.

Вредновање је класификовано у шест области: поени које су клуб и појединци освојили на колективним и појединачним изложбама у земљи и иностранству, на основу организованих изложби, семинара, обука и усавршавања, звања додељена члановима, али и резултатима на републичким смотрама.

Иако је прошлу годину обележила пандемија, чланови Фото клуба Крагујевац успели су у измењеним и ограниченим околностима да одрже ниво квалитета радова.

Иза Крагујевчана остали су ове године Чачани, Београђани, Ваљевци. Крагујевачки клуб броји и нове чланове. Појачање стиже из Велике Плане и Кнића. Са новим генерацијама деле знање, вештине, искуства.

Најмлађи члан клуба је Лука Јордански. Има 12 година и са апаратом долази из Лозовика. Ове године уписао се на листу награђених аутора дипломом са међународног салона фотографије – Good light 2021.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *