Фотографије нестварних колорита

У Малом ликовном салону отворена је изложба Зорана Ђорђевића, мајстора фотографије.

Уметничке фотографије на којима светлост има пресудан значај приказују пејзаже, градске улице, крошње дрвећа уз незаобилазно људско присуство.

Крагујевачанин Зоран Ђорђевић дипломирао је као први у класи на Одсеку за новинску фотографију Југословенског института за новинарство у Београду и има звање мајстора форографије Фото савеза Србије.

Током каријере уметника форографије радио је као сарадник многобројних листова и сарађивао са дизајнерским и маркетиншким слиужбама светски познатих компанија.

Фотографије у боји су најновија Зоранова изложба на којој се налазе уметничке фотографије нестварних колорита забележене у тренутку идеалног осветљења.

Пејзажи, крошње дрвећа, градске улице, Шумаричко језеро уз незаобилазно људско присуство неки су од призора који се могу видети на изложеним фотографијама.

За познаваоце Зорановог рада, који се до сада заснивао на црно белим фотографијама, изложба Фотографије у боји била је изненађење.

Мајстор фотографије Зоран Ђорђевић до сада је имао велики број самосталних и групних изложби широм света.

По мишљењу критичара његова дела обележава изразит ликовни и синтетички карактер.

Изложба у Малом ликовном салону отворена је до 30. октобра.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *