Где воде вински путеви Шумадије и Поморавља?

Шумадија и Поморавље представљају две значајне винске регије у Србији, захваљујући чијим се потенцијалима успешно развија вински туризам у нашој земљи.

У циљу упознавања туриста, љубитеља вина и гастро хедониста са понудом овог краја, Градста туристичка организација Крагујевац и Удружење „Wine Expert” објавили су водич под називом „Вински путеви Шумадија и Поморавље“, чији је аутор Зоран Драгољевић Жорж, публициста, вински витез Шумадије и вински експерт.

Ова свеобухватна и информативна публикација на 60 страница представља две значајне винске регије Шумадију и Поморавље, а у оквиру њих и најинтересантније винске туре.

Водич садржи бројне фотографије и четири мапе виноградарских рејона и виногорја.

У њему су, уз календар винских манифестација у Шумадији и Поморављу, представљени и најзначајнији културно-историјски споменици, српски средњовековни манастири, као и природне реткости и знаменитости.

Водич је намењен пре свега путницима, туристима, љубитељима вина и гастро хедонистима, али и пружаоцима услуга у овој области туризма, као што су винарије, туристичке организације и агенције, хотели, ресторани, винотеке, локални прехрамбени произвођачи, превозници и специјализовани медији.

Публикација на српском језику је одштампана у марту ове године у издању Градске туристичке организације Крагујевац и Удружења „Wine Expert”, као пилот пројекат у оквиру програма развоја винског туризма Србије. У припреми је издање на на енглеком језику и апликација за мобилне уређаје.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Где воде вински путеви Шумадије и Поморавља?”

  1. Pohvalno. Konačno. Svaka čast.
    Molim vas da Srpske knjige u Srbiji, obavezno i isključivo ŠTAMPATE NA SRPSKOJ ĆIRILICI.
    Ja vam ovo pišem na latinici , jer već 30- tak godina , živim 3000 km. od Srbije.
    Inače OBOŽAVAM I KUPUJEM VINA ,
    KRALJEVI VINOGRADI, TOPOLA, I VINARIJA ALEKSANDROVIĆ , VINČA, TOPOLA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *