”Генерали или сродство по оружју” на Дан КСТ-а

Дан Књажевско-српског театра биће обележен премијерним извођењем представе “Генерали или сродство по оружју” коју је, према тексту Борислава Пекића, режирао Марко Мисирача.

На Сретење ће свечано бити уручена статуета, прстен и годишње награде Театра еминентним позоришним уметницима из Србије као и запосленима у крагујевачком позоришту.

Књажевско-српски театар 15. фебруар обележава као свој дан, јер је тог датума 1835. године изведена прва позоришна представа у Србији “Фернандо и Јарика”.

Од тог времена, па све до данас позоришна традиција се успешно одржала у Крагујевцу.

Ове године, на Дан крагујевачког позоришта, премијерно ће бити изведена драма “Генерали или сродство по оружју”, по тексту Борислава Пекића, а у режији Марка Мисираче.

Прве репризе овог комада заказане су за 18. и 20. фебруар.

Традиционално, 15. фебруара театар додељује Годишње награде – Медаљон и Прстен са ликом Јоакима Вујића и статуету “Јоаким Вујић”.

Ово признања се уручују како појединцима тако и организацијама за њихова невероватна достигнућа и изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији.

Годишње награде Театар додељује за изузетну посвећеност послу и остварене резултате у протеклој години.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *