Провера валидности диплома запослених у Градској управи

Дипломе о стручној спреми свих запослених у Градској управи биће послате на проверу Министарству просвете, науке и технолошког развоја и другим надлежним органима.

Уколико се утврди да је нека од њих стечена на нелегалан начин или на неакредитованим образовним установама, радницима са дипломом која није валидна биће отказан уговор о раду, изјавила је за Радио телевизију Крагујевац Сања Туцаковић, члан Градског већа за локалну самоуправу.

Заштита интереса грађана Крагујевца један је од основних разлога провере диплома запослених у Градској управи, како би се утврдила њихова валидност, објашњава Сања Туцаковић, члан Градског већа за локалну самоуправу.

Иницијатива за проверу диплома, према њеним речима, потекла је од радника Градске управе.

Радницима са дипломама стеченим на нелегалан начин биће отказан уговор о раду и то ће бити једини разлог за раскид радног односа, наглашава градска већница и демантује наводе да су реорганизација и нова систематицазија изговор за отпуштање запослених који нису чланови странака владајуће већине.

Циљ активности које се одвијају у том правцу искључиво су у вези са ефикаснијим радом градских служби и подизањем квалитета услуга на виши ниво.

Прилику да систем учине ефикаснијим добили су и запослени у Градској управи, који на посебан мејл могу да доставе своје предлоге, примедбе и сугестије.

Ефикаснијем раду, у значајној мери, допринеће и унапређење комуникације између управа, као и њихових начелника и чланова Градског већа.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *