Геронтолошки центар добија још два објекта

Геронтолошки центар у Крагујевцу, који има 340 корисника, обележио је 57 година рада. Том приликом, представљен је пројекат реконтрукције и доградње два објекта чиме ће бити проширени капацитети за још 50 места и омогућени бољи услови корисницима центра.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подржало је овај пројекат са 15 милиона динара.

Геронтолошки центар у Крагујевцу је пригодном свечаношћу обележио 57 година постојања. Ова установа тренутно има 340 корисника, док 110 старих лица чека на смештај.

Реконстукцијом и изградњом два објекта, опремљеним по савременим стандардима, капацитети бити проширени за још 50 места.

Објекти ће имати једнокреветне и двокреветне собе са купатилом, савремену кухињу, перионицу и друге неопходне услове за бољу здравствену негу старих лица.

Свечаности је присуствовала Снежана Чабрић, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, која је изјавила да Геронтолошки центар у Крагујевцу представља пример добре праксе међу установама које се баве социјалном заштитом.

Радови на реконтрукцији и изградњи објеката у Геронтолошком центру у Крагујевцу требало би да почну на пролеће наредне године.

Након завршетка радова ова установа ће моћи да прими око 400 старих и болесних лица.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *