Уручене награде победницима конкурса “Доста су свету једне Шумарице”

У Музеју “21. октобар” ученицима основих и средњих школа, учесницима конкурса манифестације “Доста су свету једне Шумарице”, уручене су награде.

Тема овогодишњег конкурса била је “Наш пад претворио се у лет”, преузета из поеме “Поуке из шуме”, књижевника Александра Шурбатовића.

На овогодишњи конкурс послато је 729 радова из основних и средњих школа Србије и Републике Српске. Већи број, 544 било је ликовних, изложених у холу музиеја.

У категорији најмладјих учесника прва награда отишла је у Прибој, Лени Лаковић, ученици Основне школе “Бранко Радичевић”, најбоља међу ученицима од петог до осмог разреда била је Андреа Папић из београдске Основне школе “Алекса Шантић”, а међу средњошколцима Марија Куцурски из Гимназије “Вељко Петровић”, из Сомбора.

И за поезију и прозу, написану на ову тему, у свакој категорији награђено је по три аутора.

У првој је најбољи био Ваљевац Јован Рајовић, из ОШ “Нада Пурић”, другој Тадија Котур из ОШ “Душан Јерковић” из Инђије, а трећој Анастасија Влашковић, ученица Прве крагујевачке гиманазије.

Радови учесника биће објављени у зборнику, а школа из које су ученици били најактивнији, Средња стручна школа у Крагујевцу, поред данашње, имаће прилику да 13. децембра, у Музеју “21. октобар”, организује још једну изложбу.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *