Гимназијалци најзаинтересованији за медицину и ИТ

А родитеље осмака ове недеље највише брине заказано полагање мале матуре, коју ће у крагујевачким основним школама ученици полагати 17. 18. и 19. јуна.

И док се основци припремају за упис у средње школе, они нешто старији, средњошколци завршили су најважнији испит.

Ове године Прва гимназија испратила је 279 матураната. Велику матуру сви су положили успешно. Сада следи припрема за високошколско образовање.

Према речима директорке Славице Марковић, гимназијалци се највише интересују за факултет Медицинских наука, факултете информационих технологија Београдског универзитета, и Факултет организационих наука.

Гимназијалци, њих 279-оро завршило је своје средњошколско образовање.

Сада следи припрема за полагање пријемних испита на изабраним факултетима.

Како кажу свршени средњошколци, великих припрема за полагање матуре није било.

Матуранти у зваршној години обично већ имају јасне циљеве будућег образовања, одлуке су сазреле, па им зато и припрема матурских радова и пријемних није тешка.

Припремна настава из српског језика и математике била је омогућена свим ученицима.

Интресовање већине гимназијалаца усмерено је ка ИТ сектору. Поред њега, следећи на листи занимања је медицински факултет.

За основце мала матура заказана је за 17. јун када се полаже тест из српског језика, 18. математика и 19. комбиновани тест који чине физика, хемија, биологија, историја и географија.

Прелиминарна листа са резултатима биће објављена 21. јуна док се коначна очекује 27. јуна.

Најстреснији месец по родитеље и ђаке, и ове године обележиће ишчекивање финалних листи у средњим школама и на факултетима, које ће бити испуњене именима нове генерације ученика и студената.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *