Гимназијалцима за пут у Хјустон потребно још 12 хиљада евра

У Словенији је, на такмичењу у програмирању Лего робота, екипа крагујевачких гимназијалаца, младих програмера, освојила прво место у својој категорији.

На основу тих резултата, уследио је позив за учешће на Светском првенству ФЛЛ (Прве Лего Лиге) у САД.

Међутим, да би отпутовали у Хјустон, средином априла, потребно им је још близу 12 хиљада евра.

Новац је за потребе авионских карата, виза, смештаја и храну.

За Крагујевчане, који желе да помогну, организован је хуманитарни концерт, 30. марта, у Првој крагујевачкој гимназији, а цена улазнице износи симболичних 100 динара.

Од септембра 2018. године наставнице математике, рачунарства и информатике, Прве крагујевачке гимназије, вредно су радиле са тимом.

До путовања у Америку и учешће на такмичењу, дели их недостатак финансијских средстава.

Тим, који треба да отпутује у Хјустон и покаже своја знања, чини њих једанаесторо: седморо ученика и четири наставника.

Регистрација учесника, у вредности од 1000 долара је плаћена. Међутим, потребан им је новац за визе, авионске карте, смештај и храну.

До сада је сакупљено 3 500 евра, али им је потребно још око 12 хиљада евра.

На такмичењу у Словенији, крагујевачки тим освојио је прво место за Основне вредности а такође је радио и на пројекту Фуд инхалатор.

Сви заинтересовани, који желе да уплате новац и помогну да ови млади људи, заслужено, оду у Хјустон, могу то учинити путем жиро рачуна, који се налази на сајту Прве крагујевачке гимназије, а постављена је и кампања на сајт donacija.rs, преко ког се могу извршити уплате путем интернета.

Изввештава новинарка Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.