ГИЗ у Крагујевцу обележава 20 година рада у Србији

Амбасада Немачке и Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ ће у Крагујевцу обележити двадесет година успешног рада у Републици Србији.

Свечаност ће бити организована у Великом парку 16. септембра, уз присуство амбасадорке Савезне Републике Немачке у Србији Анке Конрад, градоначелника Крагујевца Николе Дашића, као и представника бројних институција које имају дугогодишњу сарадњу са овом земљом.

Град Крагујевац је одабран као место обележавања јубилеја јер се у нашем граду реализује значајан број пројеката које немачко-српска развојна сарадња, у сарадњи са партнерима спроводи широм Србије.

Деловање ГИЗ-а у Србији односи се на социјалну заштиту, пољопривреду, пружање боље преспективе за младе у руралним срединама, унапређење школства.

У оквиру програма обележавања две деценије рада ГИЗ-а у Србији, посетиоцима ће бити представљени успешни пројекти који су реализовани у Крагујевцу, након чега ће бити организован богат културно-уметнички програм.

Публика ће имати прилику да види наступе школе балета, Абрашевића, Клуба Атриум и бенда Трио Поп Арт.

Неке од немачких фирми које послују у Крагујевцу Мегле, Хенкел, Сименс мобилити, Метро кеш енд кери присутнима ће уручити симболичне поклоне.
Програм у Великом парку планиран је за суботу 16. септембра и трајаће од 16 до 20 часова.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “ГИЗ у Крагујевцу обележава 20 година рада у Србији”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *