Годишња изложба фотографија студената ФИЛУМ-а

У Дому омладине приређена је годишња изложба фотографија студената Графичког дизајна прве и друге године Филолошко-уметничког факултета.

Радови су настали током академске 2021/2022. године у оквиру редовне наставе на предметима Фотографија 1 и Фотографија 2 код професора Александра Павловића.

На 12 табли, 20 аутора радова показало је способност доброг компоновања у фотографији, освајајући простор слике прочишћеним језиком ахроматске фотографије на првој, а бавећи се колористичким односима на другој години студија.

Према речима Филипа Мисите, прфесора ФИЛУМ-а, црно-беле фотографије приказују углавном архитектонске просторе кроз контраст тонова који раздвајају планове тих простора.

Ови простори могу се поделити на познате, апстраховане избором одговарајућег ракурса, и на необичне, запуштене просторе снимљене тако да делују познато.

Фотографије у боји такође доносе траг наратива блиских теми идентитета, наметнутих што кроз приказ амбијената из којих су студенти потекли – или су се пак обрели у њима – што кроз портрет и приказ материјала који показују фрагменте личности, али већину ствари скривају.

Ово је друга изложба фотографија студената ФИЛУМ-а у галњрији крагујевачког Дома омладине.

Прва је организована прошле године када су Филолошко уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу и ова установа културе озваничили сарадњу.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.