Које су предности БДА терапије?

Повратак на пут спонтаног развоја деце са инвалидитетом кроз побољшање постојећих и развој нових функција, чиме се унапређује квалитет њиховог и живота целе породице, основни је циљ иновативног третмана са особе са оштећењем можданог ткива, који су пре десетак година осмислили терапеути Слободан Вујасић и Владимир Добријевић.

Предности биомеханичког развојног приступа недавно су презентоване у Крагујевцу.

Друштво за церебралну и дечју парализу у Крагујевцу угостило је осниваче ове иновативне методе, у циљу информисања својих чланова о њеним бенефитима.

Присутнима је, између осталог, предочено на који начин се терапија спроводи и какви се резултати могу постићи.

Рехабилитација и неограничен приступ здравственим услугама од посебног су значаја за оболеле од церебралне и дечје парализе.

Због тога је друштво у Крагујевцу покренуло петицију у циљу измене критеријума за остваривање права на бањско лечење.

Све активности овог друштва усмерене су на побољшање квалитета живота оболелих.

Крагујевачко Друштво за церебралну и дечју парализу основано је 1997. године.

Окупља око 200 чланова узраста од шест месеци до 60 година.

С обзиром на то да је углавном реч о породицама тешког материјалног стања, које су све ресурсе уложиле у лечење детета, потребна им је помоћ у виду хране, гардеробе и, најбитније, разумевања.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.