Горан ће трчати 365 маратона за 365 дана

Слабовиди маратонац Горан Николић припрема нови изазов који ће имати хуманитарни карактер – „365 маратона за 365 дана“.

Циљ је да се прикупе средства за отварање центра за рехабилитацију особа са инвалидитетом у Николићевој породичној кући на Космају.

За реализацију пројекта, који би требало да почне наредне године, Николић очекује подршку донатора и заједнице.

После три серије од по 10, 55 и 77 узастопних маратона, чиме је скренуо пажњу јавности, слабовиди маратонац Горан Николић припрема нови хуманитарни подухват – „365 маратона за 365 дана“ на стази на Космају.

Трчање сваког дана током године изискује добру припрему, али и подршку заједнице. Као и код ранијих подухвата, циљ је да се скрене пажња на проблеме и потребе особа са инвалидитетом.

Пројекат укључује оснивање медијског, мотивационо-рехабилитационог и едукативног центра за особе са инвалидитетом који ће бити смештен у породичној кући Горана Николића на Космају. Близина Селтерс и Буковичке Бање иде у прилог овој идеји.

Николић жели да примени код нас искуства у решавању проблема особа са инвалидитетом које је видео у другим државама. Он се нада да ће успети да реализује пројекат и да ће на тај начин дати пример другима да крену његовим стопама.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *