Госпојински Сабор народног стваралаштва одржан и ове године

У оквиру 11–их Госпојинских свечаности одржана је и ове године Смотра народног стваралаштва, у порти око Саборне цркве.

У складу са епидемиолошким мерама Градска туристичка организација Крагујевац и Епархија шумадијска су се и ове године потрудили да одрже традицију, али са много мањим бројем излагача.

Отварањем Смотре народног стваралаштва почеле су Госпојинске свечаности.

У порти храма око Саборне цркве осим сеоских домаћинстава која су излагала своје производе, представила се и Градска туристичка организација Крагујевац која у сарадњи са Саборном црквом и ову смотру организује као и претходних година.

На продајној изложби рукотворина и домаћих производа изложени су радови удружења и сеоских домаћинстава из Крагујевца, Јагодине, Ужица и винарија Милетић из Опарића.

Ту су уметнички обрађени предмети од дрвета, осликано стакло, хеклани и везени ручни радови, домаћи мед, медењаци, све врсте слатке и слане зимнице, домаћи сокови и производи од шумског воћа.

Коло српских сестара Крагујевац изложило је своје домаће производе, а приход од продатих производа намењен је за хуманитарне сврхе.

У циљу промовисања традиције и културе живљења на овим просторима, на штандовима су се нашли искључиво уникатни производи старих заната , ручно произведени предмети на традиционалан начин као и домаћа храна и пиће.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *