Град издваја 3,4 милиона за санацију штете од невремена

Град Крагујевац издвојиће 3,4 милиона динара за санацију штете настале услед невремена које је 27. јула захватило ово подручје.

Комисија за утврђивање штете обишла је 101 домаћинство, и том приликом утврдила висину накнаде по сваком захтеву.

Невреме праћено снажним ветром и јаком кишом које је захватило Крагујевац 27. јула, изазвало је у појединим деловима града велику штету.

Канализација није могла да прими велику количину воде, па су улице биле поплављене и дошло је до привременог застоја у саобраћају, поплављена су дворишта, подруми и куће у приградским насељима.

У Петровцу и Ердечу невреме је уништило улице, али и домаћинства. У оквиру градске управе комисија која ради на санацији штете, обишла је 101 домаћинство, и том приликом утвдила висину накнаде по сваком захтеву грађана.

Комисија за утврђивање штете услед поплава, прокишњавања, удара грома, струјног удара била је задужена и за утврђивање штете настале услед пожара.

Тако је одобрен и део средстава за пожаре појединих делова објеката насталих у улицама Богољуба Чукића, Јована Ристића и још неким деловима града.

Након утврђивања штете настале услед поплава, које је констатовала комисија на терену, очекује се да ће се новац на рачунима грађана наћи у наредних 7 до 10 дана.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *