Град Крагујевац 2023. посвећује кнезу Михаилу Обреновићу

Годишњи програми пословања јавних предузећа и привредних друштава, програми из области јавног здравља и локални акциони планови и стратегије за унапређење положаја миграната, особа са инвалидитетом и младих, неке су од тачака дневног реда предстојеће седнице Скупштине града, заказане за 27. децембар.

Најзначајнија одлука која ће се наћи пред одборницима је она којом ће 2023. у Крагујевцу бити проглашена годином кнеза Михаила Обреновића.

Након консултација са шефовима одборничких група, председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић заказао је последње овогодишње  заседање градског парламента за наредни уторак.

На дневном реду су финансијски планови јавних предузећа и привредних друштава чији је оснивач град за наредну годину, као и низ одлука из области социјалне и здравствене заштите.

Одборници ће се изјашњавати и о предлогу да 2023. буде проглашена годином кнеза Михаила, а поводом два века од његовог рођења.

С обзиром на то да је реч о једином српског владару рођеном у Крагујевцу, који потиче из династије Обреновића, обавеза града је да на адекватан начин обележи овај јубилеј.

Седница градског парламента почиње у 9 часова, уз директан пренос на програму Радио телевизије Крагујевац.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *