Град Крагујевац и ове године подржао кампању „Дај педалу раку“

Симболичним подизањем заставе, град Крагујевац и ове године придружио се кампањи „Дај педалу раку“ која има за циљ подизање свести о значају превентивних прегледа.

Упућена је женама како би се током октобра скренула пажња на карцином дојке.

Заставу „Дај педалу раку“ симболично су подигли представници Дома здравља, Универзитетског клиничког центра, удружења Воља и Бициклистичког клуба Крагујевац.

На националном нивоу очекује се у свим градовима промоција скрининга, здравих стилова живота и иновативних лекова.

Због ситуације у којој се нашло човечанство, односно пандемије корона вируса која је све здравствене системе претворила у ковид јединице, са проблемом како лечити у таквим неприликама остале болести суочене су све државе.

Овдашњи онколози кажу да ће настојати да пацијенткињама презентују информације користећи све видове комуникације, од дигиталних до непосредних контаката у медицинским установама које су у нековид систему.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *