Свечаном доделом индекса постдипломци медицине почели образовање за докторе наука

Постдипломцима медицинских и биомедицинских интегрисаних академских студија, који су одабрали Факултет медицинских наука у Крагујевцу за трогодишње усавршавање и одбрану докторских студија свечано су уручени индекси.

Овом приликом декан факултета Владимир Јаковљевић је истакао да се из године у годину, критеријуми и конкуренција појачавају што указује на добар наставни правац.

У свом другом деканском мандату, новој генерацији будућих доктора наука, поручио је, да ће настојати да одржи високе критеријуме који се огледају у узастопној трогодишњој позицији на Шангајској листи, на којој се овај факултет налази са стручним предметима.

У амфитеатру Факултета медицинских наука нову генерацију постдипломаца који настављају академско образовање ка титули доктора наука дочекао је декан Владимир Јаковљевић са сарадницима.

Уручењем индекса званично се наставља стручно усавршавање. У свом обраћању будућим колегама, декан је нагласио да охрабрује број дипломаца интегрисаних академских студија који је одабрао крагујевачки факултет за постдипломске студије.

Међу њима предњаче дипломци овдашњег медицинског, али и осталих факултета биомедицинске струке.

Постдипломци и дипломци докторских студија Факултета медицинских наука чине 50 одсто доктораната Универзитета у Крагујевцу.

У наредних 10 година факултет ће добити око 60 нових доктора наука.

Постдипломске студије Факултета медицинских наука трају три године.

Већина постдипломаца после успешног академског образовања и стицања дипломе доктора наука, предаје на факултетима, или су начелници клиника, вође научних тимова или престижних медицинских института у Крагујевцу и Србији.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *