Град Крагујевац успоставља сарадњу са Милвокијем

Препознајући значај међународне сарадње и развојне могућности које пружа овакав вид умрежавања, град Крагујевац ради на јачању постојећих и успостављању веза са новим партнерима из читавог света.

Међу њима је и град Милвоки из Висконсина у Сједињеним Америчким Државама.

Нацрт одлуке о успостављању сарадње између Крагујевца и града Милвокија из Висконсина у Сједињеним Америчким Државама била је најважнија тачка данашње седнице Привременог органа.

Ова одлука, како је образложено, од великог је значаја за град Крагујевац и резултат је свих мера и активности које су предузете у циљу закључења споразума о сарадњи.

Заједничко веће града Милвокија прихватило је иницијативу града Крагујевца, а сарадња ће бити озваничена након добијања сагласности Владе Републике Србије.   

На седници је усвојен и Нацрт решења о образовању Комисије за координацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности града Крагујевца.

Доношење овог решења, како је речено, је процедуралног карактера, а неопходно је ради испуњења обавеза предвиђених Законом о инспекцијсом надзору.

Усвојен је и Нацрт решења о давању сагласности на Модел уговора о чланарини, као и измене и допуна Годишњег програма пословања Привредног друштва Бизнис иновациони центар за 2023.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *