Нови аутобуси од 1. децембра на крагујевачким улицама

Грађане Крагујевца, који користе јавни превоз, од 1. децембра превозиће аутобуси Аутосаобраћајног предузећа „Стрела“ из Обреновца.

Уговором о јавно-приватном партнерству без елемената концесије је предвиђено да „Стрела“ превози крагујевачке путнике наредних 10 година.

Када је реч о обавезама Аутосаобраћајног предузећа „Стрела“, у прве две године рада, превозник је дужан да за градски превоз обезбеди 30 одсто нових возила, док за приградски морају сва возила бити нова.

За те потребе обезбеђено је 17 градских и 18 приградских возила који ће од петка саобраћати на територији града Крагујевца.

Реч је о потпуно новим аутобусима у чији се квалитет уверио и председник Привременог органа Града Крагујевца, Никола Дашић.

Делатност је приватном партнеру из Обреновца поверена на 10 година, а након истека две године „Стрела“ је дужна да за јавни превоз обезбеди још 37 нових возила, што је од изузетне важности за грађане Крагујевца, јер обезбеђује квалитетнији транспорт путника. 

Аутосаобраћајно предузеће „Стрела“ из Обреновца својим аутобусима већ превози путнике у Обреновцу, Сурчину, Београду и Нишу, а од наредног месеца њихова возила наћи ће се и на улицама Крагујевца.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *