Град наставља са подршком спортским клубовима особа са инвалидитетом

Стонотенисер клуба особа са инвалидитетом „Крагујевчани“, Срђан Шћекић, освојио је прво место на недавно завршеном међународном Туриниру пријатељства у Нишу.

Град Крагујевац је финансијски подржао његов одлазак на тамичење и наставиће да прати резултате свих наших спортиста.

Стонотениски клуб особа са инвалидитетом Крагујевчани у последње време бележи запажене резултате, како на домаћим, тако и на међународним такмичењима.

Члан овог клуба, Срђан Шћекић, је на недавно одржаном међународном Туриниру пријатељства у Нишу освојио златну медаљу у јакој конкуренцији стонотенисера из пет земаља.

Само десетак дана пре турнира у Нишу био је трећи на државном првенству у Новом Саду.

Град Крагујевац континуирано пружа подршку особама са инвалидитетом обезбеђивањем услова за спортско рекреативне активности у циљу побољшања квалитета њиховог живота.

Да локална самоуправа има посебан сензибилитет када је реч о особама са инвалидитетом у спорту, говори и чињеница да Крагујевац има једног изузетно успешног параолимпијца у стрељаштву Драгана Ристића, а ни резултати које постиже Срђан Шћекић нису остали незапажени.

Стонотениски клуб особа са инвалидитетом Крагујевчани, ове године обележава десет година постојања. Клуб окупља 15 чланова, што здравих спортиста, тако и особа са инвалидитетом, а тренутно се са успехом такмичи у Другој „Сторек“ лиги Крагујевца.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *