Миа Грозданић и „Шлезигнер“ затворили Интернационални фестивал уметника хармонике

Концертом Мије Грозданић и Градског камерног оркестра „Шлезингер“ завршен је 29. Интернационални фестивал уметника хармонике у Крагујевцу.

Миа је студије хармонике завршила у Крагујевцу у класи професора Војина Васовића.

Током завршне вечери 29. Интернационалног фестивала уметника хармонике у Крагујевцу публика је имала прилику да ужива у интерпретацијском умећу на хармонци Мије Грозданић, истакнуте хрватске уметница, која је студије хармонике завршила у Крагујевцу.

Изводила је Годишња доба и Серенаду за гудаче од Чајковског у пратњи Градског камерног оркестра „Шлезингер“. Концерт је одржан у склопу њеног уметничког доктората.

Организатори Интернационалног фестивала уметника харнмонике у Крагујевцу нису крили задовољство квалитетом, а најбољи показатељ успешности манифестације је пуна сала Прве крагујевачке гимназије на сваком концерту.

Тако је завршен један од најугледнијих светских фестивала уметника хармонике, који се преко три деценије одржава У Крагујевцу.

На њему су током претходних седам дана наступали млади уметници, победници највећих светских такмичења хармоникаша.

То је истовремено била и прилика да се јавности представе и најзапаженија достигнућа у домену класичне хармонике у нашој средини, која остварују Музичка школа и Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.