Град пружа подршку глувим родитељима

Члан Градског већа за образовање, Душан Алексић, посетио је Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа како би се упознао са проблемима са којима се суочавају глуви родитељи и њихова деца.

Алексић је рекао да ће локална самоуправа, у оквиру својих надлежности, пружити сву неопходну помоћ како би се отклониле све препреке и унапредио положај глувих родитеља.

Глуви родитељи сусрећу се са бројним проблемима о којима су имали прилику да разговарају са представницима града.

На састанку је било речи о приоритетима приликом уписа деце глувих у вртиће, а затражена је и измена формулације на документу за пријаву која смета овој друштвеној категорији.

Једна од тема била је и подршка глувим родитељима који имају децу са сметњама.

Представници града на челу са чланом Градског већа за образовање, Душаном Алексићем, упознали су се са проблемима глувих родитеља и обећали подршку у њиховом решавању.

Један од главних проблема је што глуви родитељи често касно добијају информације о упису због чега касне са пријавом деце за вртић.

На састанку се разговарало и о примени знаковног језика у образовању, увођењу персоналног асистента-тумача у редовном образовању и повезивању са надлежним министарством ради даљег унапређења положаја деце глувих родитеља током школовања.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *