Градоначелник Дашић обишао радове у Станову

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са својим сарадницима обишао је екипе Јавно комуналног предузећа Шумадија које на терену изграђују водоводну и канализациону мрежу у улици Младена Милорадовића у насељу Станово.

Ове радове је финансирао град Крагујевац у износу од  30 милиона динара.

После опремања ове локације водоводним и канализационим линијама уследиће асфалтирање улице.

Та инвестиција износи око 8 милиона динара, а екипе Јавно комуналног предузећа Шумадија наставиће радове све док временске прилике то омогућавају.

Екипе Јавног комуналног предузећа Водовод и канализација са механизацијом прве су ушле у изградњу вододне и канализационе мреже која је постављена у дужини од 480 метара.

Потом је изграђена канализациона мрежа у суседним улицма од Младена Милорадовића у укупној дужини од 1400 метара.Све радове је финансирао град Крагујевац са  30 милиона динара.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са својим сарадницима обишао је екипе на терену.

Окупљене грађане који су дочекали градоначелника занимало је све од рокова извођења радова, до тога када ће инвестиција коју је најавио председник државе о замени комплетне водоводне и канализационе мреже у граду Крагуејвцу почети.

Од улица Марка Загорца и Корушке до недавно водио је стрми, блатњав пут, без асфалта и водоводне и канализационе мреже.

Радови су били неопходни јер је терен све више компликовала чињеница да је људи, кућа, аутомобила све више, а због конфигурације улице тај посао како се испоставило није био нимало једноставан.

Највећи комунални проблеми за 80 породица у овом делу Станова су решени.

Уколико време буде наклоњено радницима, житељи улице Младена Милорадовића после завршене водоводне и канализационе мреже добиће и уређен пут, односно асфалтирану улицу, што значи да ће багере Водовода за десетак дана заменити багери ЈКП Шумадија Крагујевац. Град асфалтирање финансира са 8 милиона динара.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *