Градоначелник Крагујевца: Стање је јако критично

Упркос ригорозним инспекцијским контролама у примени противепидемијских мера и ванредној ситуацији која је на снази већ пет месеци, Крагујевац је константно у врху градова са највећим бројем ковид позитивних, а број новозаражених на дневном нивоу прешао је цифру од 300.

Градоначелник Крагујевца и шеф Градског штаба за ванредне ситуације Никола Дашић каже да локална самоуправа чини све што је у њеној моћи да се епидемиолошка ситуација стабилизује, почев од помоћи крагујевачком здравству, преко свакодневних контрола, праћења стања у школама и вртићима до контроле примене мера у јавном градском превозу.

Он је још једном апеловао на грађане да помогну тако што ће поштовати све превентивне мере заштите од корона вируса.

Дашић наглашава да највећу заслугу треба да припишемо медицинским радницима који су хероји и који настоје да ситуацију у граду држе под контролом.

Последњих дана Крагујевац дневно прелази цифру од 300 новозаражених, више од 20 пацијената је на респиратору, а свакодневно стижу пацијенти из Београда у привремену ковид болницу на Градском сајмишту.

У складу са мерама Владе Републике Србије за сузбијање епидемије Ковид-19, донета је одлука о организовању процеса рада у јавним предузећима, установама, јавним службама, Градској управи и стручним службама града Крагујевца.

Секретаријат за инспекцијске послове и комуналну милицију преко Комуналне инспекције и Комуналне милиције спроводи свакодневне надзоре у складу са новом Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Ковид 19 са појачаним мерама инспекцијског назора и контроле.

Контролисано је око 200 објеката, а само један је затечен у прекорачењу радног времена.

Инспектори су контролисали објекте у којима су кладионице, теретане, сале за одржавање свечаности, хотеле, тржне центре, четири пијаце у току дана и аутобусе јавног саобраћаја.

Предузимамо све што је потребно, од материјалне и остале помоћи крагујевачком здравству, преко свакодневних контрола, разматрамо и анализирамо ситуацију у школама и вртићима.

Контролишу се и возила јавног превоза путника. У укупно 41 контролисаном аутобусу, сви возачи су носили маске, а од 251 путника затечено је њих шесторо без маске.

У 53 такси возила, три возача и четири путника су били без маски. Представници града апелују на грађане да помогну тако што ће бити одговорни и придржавати се свих противепидемијских мера.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *