Повећан број позива пацијената са симптомима Ковида 19

Завод за хитну медицинску помоћ са четири екипе мора да интервенише у случају погоршаног здравственог стања грађана у сваком тренутку, како на територији града, тако и у околним селима.

Лекари хитне помоћи кажу да осим уобичајених позива хроничних болесника и грађана који су асматичари, или имају сезонски грип, евидентан је и велики број позива пацијената са симптомима ковида.

Током ноћи Завод за хитну медицинску помоћ забележи у просеку око 60 позива.

За помоћ се, углавном, јављају хронични болесници који су лоше реаговали на своје терапије, пацијенти са кардиоваскуларним и респираторним тегобама, болесници са акутним проблемима, или грађани који траже здравствене савете због симптома прехладе или Kовид 19.

Само у новембру седам лекара Завода за хитну медицинску помоћ оболело је од Kовида 19, што је смањило број медицинских радника у овој установи.

Од када је пандемија почела, запослени у српском здравству раде знатно више, а то је ситуација и са службама хитне помоћи.

Лекари Завода за хитну медицинску помоћ апелују на грађане да остану одговорни и поштују прописана правила и савете стручњака како би епидемија што краће трајала.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *