Градови побратими честитали Крагујевчанима Дан града

Због пандемије изазване корона вирусом и ванредне ситуације, Крагујевац ове године обележава Дан града, у складу са околностима.

Поводом Ђурђевдана – Дана града, ових дана пристигле су бројне видео честитке градова пријатеља и побратима из Јужноморавске регије Чешке Републике, Могиљева, Сијана, Фоче, Бидгошћа и Инголштата.

Грађани Могиљева спремни су да учврсте постојеће везе, поделе искуства и реализују заједничке иницијативе са становницима Крагујевца, поручио је председник Извршног комитета града Могиљева Владимир Цумаров.

Честитке су стигле и из Јужноморавске регије Чешке Републике.

Просторно смо удаљени али истовремено смо и даље међусобно блиски у овом тешком времену на светском нивоу када се сви суочавају са озбиљном пандемијом, навео је у честитки Ћанг Шенг, директор Канцеларије за спољне послове кинеског града Сијан.

Грађанима Крагујевца, Дан града је честитао је и начелник општине Фоча Милан Вукадиновић.

Габријел Енгерт задужен у Градској управи Инголштата за област културе, образовања, али и градове побратиме, рекао је да су Крагујевац и Инголштат од 2003. године повезани као градови побратими.

Честитке у Крагујевац стижу и из пољског града Бидгошч.

Крагујевац је град који има више од 20 повеља о побратимству и протокола о сарадњи са градовима широм света.

Уз напомену да је управо Ђурђевдан промовисао бројне вредности Крагујевца, представници града очекују да би ови односи у наредном периоду могли да буду продубљени, али и да је центар Шумадије увек отворен за нове видове сарадње и пројекте.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

 
*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Градови побратими честитали Крагујевчанима Дан града”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *