Градска купалишта спремна за тропски талас

Стигао је и најтоплији део лета. У Србији ће данас и наредних дана највиша дневна температура бити од 34 до 38 степени.

У тровинама се већ бележи повећан промет воде, сокова, сладоледа које грађани у овом периоду купују у већим запреминама.Градски базени и језеро у Шумарицама добро су снабдевени комерцијалним садржајима.

Наредна два тропска дана у граду многобројни крагујевчани провешће на једном од купалишта.

Једно од најпосећенијих места у граду, током летњих месеци за све гереације крагујевчана су базени.

Иако је млађа популација неизоставна на овом купалишту, примећује се да спас од тропских врућина највише траже породице.

Они који су одлучили да лето проведу у граду или су се вратили са мора уколико имају навику да време проводе на базенима неминовно морају да издвоје и новац за понеки сендвич, освежење, карту. За један дан проведен на Градским базенима четворочлана породица, треба да издвоји око 2000 динара.

Овогодишња купалишна сезона добро је припремљена, мада је по речима руководиоца Градских базена, Зорана Марковића, ове године посећеност мања у односу на прошлу годину. Квалитет воде је на задовољавајућем нивоу, као и пропратни комерцијални садржаји.

О безбедности купача неуморно брину спасиоци.

Осим градских базена, омиљена дестинација Крагујевачана током лета је и језеро у Шумарицама, које је недавно обогаћено додатним садржајима.

За млађе генерације, посебно је атрактиван Авантура парк који грађанима пружа солидно место за освежење, одмор и рекреацију.

Извештава новинарка РТK Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *