Градске саобраћајнице очишћене, у селима ангажована додатна механизација

Обилне снежне падавине условиле су отежано одвијање саобраћаја у приградским местима и на сеоском подручју.

Поред људства и машина ЈКП Шумадија, ангажована је и додатна механизација градских комуналних и приватних предузећа, како би се што пре отклонили сви проблеми настали услед велике количине снега, а пре него што се због ниских темепратура формира лед на путевима.

План је да се очисте сва приградска насеља и сеоска подручја.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, 36 центиметара снега је пало у протекла 24 сата на територији Крагујевца и Шумадије, па је јуче Градски штаб за ванредне ситуације донео одлуку да ангажује додатну механизацију, као помоћ ЈКП Шумадија коме је град поверио посао чишћења улица током зимске сезоне.

Укупно је ангажовано још 11 додатних машина ЈКП Водовод и канализација, Енергетике и Корман пута које је овлашћено предузеће за помоћ у ванредним ситуацијама.

Снег је током претходна два дана отежао посао чишћења путних праваца градском комуналном предузећу, па је ангажована додатна механизација како би се прочистили завејани путеви у селима, а безбедност саобраћаја била на већем нивоу.

Додатне екипе би са укупно 14 тимова ЈКП Шумадија требало да до краја дана очисте све путне путеве првог и другог приоритета.

Надлежни позивају грађане да непроходност путева и евентуалне проблеме на саобраћајницама у граду и на сеоском подручју пријаве Ситуационом центру града Крагујевца или Оперативном центру МУП-а Србије, односно крагујевачкој Управи за ванредне ситуације.

Смотри додатне механизације, поред заменика градоначелника Ивице Момчиловића, присиуствовали су и представници свих ангажованих предузећа.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.