Градски буџет увећан за 1,5 милијарди динара

Са 47 гласова за, одборници Скупштине града усвојили су данас ребаланс буџета за 2019. годину.

Овом одлуком, градски буџет увећан је за милијарду и по динара и износиће 8 милијарди 730 милиона.

Увећање позиција планирано је, између осталог, за изградњу Оперативно техничког центра ЈКП ” Водовод и канализација” – 240 милиона динара, 120 милиона динара опредељено је за Завод за здравствену заштиту радника “Застава”, а иста сума додатно ће бити издвојена за комунално одржавање.

Представници опозиције који су учествовали у данашњем заседању критиковали су предложени ребаланс наводећи, да у Крагујевцу нема инвестиција и трансформације јавног сектора, као и да ребаланс није приказ стања релног живота грађана.

Одговарајући на замерке опозиције, градоначелник Радомир Николић рекао је, да је постигнута финансијска консолидација у јавним градским финансијама, а да су локална предузећа „стављена на ноге“. То, објашњава Николић, потврђује и чињеница да сем ГАС-а и Нискогарадње нема субвенција за комунални секотр.

Одборници локалног парламента усвојили су, на данашњој седници, између осталог, и предлог Одлуке о накнадама за коришћење путева на територији града Крагујевца, Предлог одлуке о проширеним и додатним правима финансијске подршке породици са децом и мером за оставивање демографске и популационе политике на територији града и предлог Одлуке о организацији градске управе града Крагујевца.

Одлука ЈКП Шумадија о реализацији инвестиционих пројеката и набавци основних средстава изазвала је најжучнију расправу садашњег и бившег градоначелника Крагујевца – Радомира Николића и Верољуба Стевановића на данашњој седници локалног паралмента и поново актуелизовала питање задужености града.

Прихваћен је предлог одлуке о преузимању оснивачких права над Спортским привредним друштвима „Крагујевачки кошаркашки клуб Раднички“ и „Женски фудбалски клуб Раднички 1923“.

Усвојене су Измене плана детаљне регулације „Дела градског центра, као и Предлог одлуке о одређивању назива улице “Мајора Светомира Трифуновића”.

За разлику од неколико последњих заседања локалног паралмента, у раду 26. редовне седнице Скупштине града учествовали су и опозициони одборници који су у претходном периоду бојкотовали пленарна заседања.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *