Градски одбор СДПС обележио Светски дан социјалне правде

Одлуком Генералне скупштине Уједињених нација из 2007. године, 20. фебруар је проглашен за Међународни дан социјалне правде, који Социјалдемократска партија Србије обележава као дан своје политичке организације.

Чланови Градског одбора СДПС- а, подсетили су да у Србији живи 10 одсто становништва на ивици сиромаштва и да су многе друштвене групе маргинализоване.

Ти подаци обавезују све актере на политичкој сцени, да 365 дана у години радe на томе да Србија буде друштво социјалне правде, речено је на конференцији за медије у СДПС–у.

Социјална једнакост, солидарност, хуманост и одговорност требало би да буду у центру плана развоја сваке државе, сматрају чланови Градског одбора СДПС –а.

Међународни дан социјалне правде опомиње да свако друштво треба да тежи развоју хуманости, солидарности и да без помоћи шире друштвене заједнице према рањивим групама, нема достизања тог циља.

Принципи о социјалној правди, прокламовани у Декларацији Уједињених нација, садржани су у програму СДПС –а.

Ова партија указује и на то да пут до социјалне правде траје свих 365 дана у години, а не само 20. фебруара.

Градски Одбор СДПС –а, који у локалној Скупштини има 5 одборника, залаже се да се у Крагујевцу води одговорна социјална политика.

Чланови крагујевачког СДПС-а, у складу са својим програмским опредељењем, у наредном периоду организоваће низ акција, у којима ће посебна пажња бити усмерена на децу, старе и пензионере.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *