Градски штаб: Епидемиолошка ситуација у Крагујевцу сложена

Епидемиолошка ситуација на територији града Крагујевца је и даље нестабилна.

У ковид систему Универзитетског клиничког центра тренутно је 167 пацијената, од којих је 149 позитивно на корона вирус, а 30% оболелих је, због тежине клиничке слике, у јединицама интензивне и полуинтензивне неге.

У циљу сузбијања пандемије, очувања здравља становништва и растерећења здравственог система, са данашње седнице Градског штаба за ванредне ситуације упућен је апел грађанима да се вакцинишу и доследно примењују остале превентивне мере.

Од почетка пандемије корона вируса, на територији Шумадијског управног округа је регистовано близу 65.000 случајева инфекције, од око 230.000 узоркованих брисева.

У Крагујевцу је до сада евидентирано нешто више од 45.000 позитивних на Ковид 19, односно 22% укупног броја становника.

Иако је број новозаражених овог месеца у благом паду, представници струке подсећају да је вирус и даље присутан и да нема места опуштању.

На седници Градског штаба за ванредне ситуације разматран је и Извештај о стању припремљености зимске службе Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац, која је задужена за одржавање око 1.000 километара путне мреже на градском и сеоском подручју, укључујући и тротоаре, надвожњаке, платое и друге јавне површине.

Ово је била прва редовна седница Градског штаба за ванредне ситуације у новом сазиву, с обзиром на одређене кадровске измене у градским управама, установама и организацијама из којих долазе чланови овог тела.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *