Граду одобрено пет милиона динара за суфинансирање уградње соларних панела

Крагујевац је једна од 37 локалних самоуправа којима су одобрена средства на конкурсу Министарства рударства и енергетике, a који је расписан у оквиру реализације Програма финансирања активности и мера унапређења ефикасног коришћења енергије у 2021. години.

Граду је одобрено пет милиона динара, колико је и сам определио у ове сврхе, тако да ће грађанима за суфинансирање уградње соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије за сопствене потребе, на располагању укупно бити 10 милиона динара.

Јавни позив је расписан за јединице локалне самоуправе за финансирање пројеката енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова за финансирање програма енергетске санације породичних кућа, који ће чинити појединачни пројекти енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије за сопствене потребе.

Позив ће спроводити градови и општине, а у циљу остваривања уштеде енергије и њеног рационалног коришћењa, те смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште.

Након потписивања Уговора између Града и Министарства рударства и енергетике, биће расписан кокурс за привредне субјекте, а потом и грађане.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *