Графопромет очувао радна места и пословне активности током пандемије

Пандемија корона вируса и велики број заражавања радника  утицали су на опадање пословних активности многих предузећа.

Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Графопромет које је у државном власништву сто одсто успело је да реализује све потписане уговоре о пословној сарадњи и сачува радна места у прошлој години.

Ово предузеће остварује месечни приход од око шест милиона динара и настоји да у наредном периоду прошири посао и испоштује раније потписане уговоре са купцима.

Из производне радионице предузећа за професионалну рехабилитацију особа са инвалидитетом Графопромет свакога дана излазе разне врсте образаца, брошуре, књиге, флајери, каталози и други производи сито штампе.

У предузећу је запослено 28 радника од којих је 18 са инвалидитетом.

Иако је било заражавања корона вирусом, у овом предузећу су успели да испоштују своје купце и реализују посао на основу потписаних уговора.

У Графопромету наводе да је тешко планирати послове на годишњем нивоу јер се епидемиолошка слика у Шумадији и граду свакодневно мења.

Запослени остварују месечни приход од око шест милиона динара, а настојаће да и у наредном периоду задрже обим рада.

Графопромет има одличну сарадњу са здравственим установама јер за њихове потребе производи папирну документацију.

Сарадњу су остварили са свим општинама Шумадијског управног округа.

Традицију дугу 30 година запослени у овом предузећу обележили су 2020. а квалитет и преданост у раду, уз поштовање потписаних уговора условиће да и у наредном периоду обим послова буде на завидном нивоу.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *