Гружанска стаза ка еколошкој свести и еколошком предузетништву

Културни парк Ковионица из Кутлова и Удружење грађана ФОСДИ из Београда организовали су радионице на тему екологије и циркуларне економије.

Прво саветовање „Циркуларна економија и одрживи развој“ било је намењено представницима локалне самоуправе, јавних комуналних предузећа и невладиног сектора.

„Еко циркус“ је пројекат Културног парка Ковионица у оквиру којег се организовано прикупља отпадни папир и алуминијум и обрађује у малим радионицама, али и производе уметничка дела која представљају реплике неолитске уметности на тлу Шумадије.

Основна идеја је да грађани, а пре свега млади, примене у пракси конкретна знања о управљању отпадом и преради и коришћењу материјала у производњи еко-сировина.

Пројекат београдског Удружења грађана ФОСДИ „Циркулирање – Гружанска стаза“ односи се на подстицање еколошког предузетништва и циркуларне економије на потезу Гружанске стазе.

Циљ је да се развије сарадња између организација цивилног друштва и пословног сектора у акцији одрживог коришћења заштићеног подручја и природних добара, а кроз развој циркуларне економије.

У оквиру радионице, поред предавања планирано је и представљање еко-кухиње, као и обилазак Гружанске стазе.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.