Хала „Гоца Богојевић“ полигон за младе хуманитарце

Црвени крст Крагујевац организовао је градско такмичење у пружању прве помоћи у категорији омладине, односно крагујевачких средњошколаца.

Око 130 учесника имало је прилику да одмери своја знања и вештине у пружању прве помоћи.

Обуку из прве помоћи завршили су ученици друге године Прве и Друге крагујевачке гимназије, Прве техничке школе и Трговинско-угоститељске школе “Тоза Драговић“, као и ђаци Медицинске школе “Сестре Нинковић“.

Знања и вештине у пружању прве помоћи одмериле су ове екипе средњошколаца, као и по две екипе омладине и подмлатка Црвеног крста Крагујевац.

Такмичари су на практичним примерима показали како би требало реаговати у случају незгоде, као што су цурење крви из носа, посекотина и огреботина, сунчаница и несвестица.

Све такмичарске екипе су у у овом тренутку спремне да реагују у било којој критичној ситуацији, да потпуно прибрано приђу повређенима и пруже им прву помоћ до доласка хитне помоћи.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *