Млади и кохезиона политика ЕУ

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља презентовала је резултате пројекта „Јачање капацитета локалних актера и младих на регионалном нивоу у домену кохезионе политике ЕУ“.

Програм је реализован у партнерству са Регионалионалним развојним агенцијама Срем и Југ, а у оквиру пројекта Немачко српско развојне сарадње „Подршка реформи јавне управе у процесу приступања Европској унији“.

Циљ пројекта је развој капацитета локалних институција и информисање јавности, посебно младих у домену кохезионе политике Европске уније и јачање свести о значају и могућностима које из ње проистичу.

Фокус је био на две циљне групе, а примарна су били млади, као и локални актери у регионима који се баве спровођењем пројекта.

Кроз дводневне обуке прошло је преко 260 учесника у четири тренинг модула у Старој Пазови, Нишу и Крагујевцу.

Основни циљ био је подизање нивоа информисања младих, локалних актера, шта Србија и њени грађани могу да очекују од кохезионе политике.

Циљ обука је био између осталог и да се подигне ниво свести о постојању ЕУ фондова, о наредним корацима који очекују Србију и припреми за спровођење Кохезионе политике, када средства буду доступна.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *