Хумани грађани поклањају деци прво инклузивно игралиште у Крагујевцу

Радови на изградњи првог инклузивног игралишта у Крагујевцу приводе се крају.

Све справе су набављене, а тренутно недостаје још новац за заштитне гумене плоче.

Комплетан мобилијар прилагођен је малишанима са сметњама у развоју и у потпуности задовољава неопходне безбедносне стандарде.

Изградња и опремање првог комбинованог игралишта, површине око 100 квадрата, коштаће више од милион динара.

Изградњом првог инклузивног игралишта у Крагујевцу, биће створени услови да и деца са сметњама у развоју сигурније и удобније уживају у игри и забави на отвореном.

За неопходан мобилијар, који стиже крајем новембра, прикупљено је 640 хиљада динара.

Све справе-љуљашка са специјалном седалицом, клацкалица, вртешка биће постављене на гуменој подлози за коју у овом тренутку недостаје 280 хиљада динара.

Иницијативу за изградњу комбинованог игралишта покренула је група људи која је организовала хуманитарне акције за лечење Теодоре Врањешевић у Немачкој, за шта су и добили и Ђурђевдански награду.

Одлучили су да се одрекну новчаног дела награде и уложили га у изградњу инклузивног игралишта.

Акцији су се прикључили и остали добитници Ђурђевданске награде, Природно-математички факултет, ватрогасци и Биљана Планић.

Остатак новца донирала је фирма „King Logistics“, а акцији се одазвала и „Еmisia Consulting”.

Радове на реконструкцији јавне површине и припреми простора за игру у близини Трга код Крста изводи Јавно комунално предузеће „Шумадија Крагујевац“.

Поред подстицања развоја најмлађих, прво инклузивно игралиште ће унапредити и квалитет живота осетљивих друштвених група.

Иницијатори акције позивају појединце и компаније који желе да се прикључе овој хуманој акцији и помогну у прикупљању новца за куповину гумене подлоге.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Хумани грађани поклањају деци прво инклузивно игралиште у Крагујевцу”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *