Хуманитарни базар за браћу Димитрија и Михајла

На тргу Слободе организован је хуманитарни базар у циљу прикупљања неопходних новчаних средстава за лечење у иностранству браће Димитрија и Михајла.

Родитељи малишана морају да прикупе новац како би децу одвели у Турску где би била обављена трансплантација матичних ћелија.
Они су већ били на познатој клиници у Истанбулу а после интервенције њихово стање се знатно поправило.

Како би се зауставила прогресија ретке боести од које болују Димитрије и Михајло потребан је још један одлазак у Турску крајем маја и у септембру.

Крагујевчани који су обављали неопходну куповину у припреми највећег хришћанског празника Васкрса долазили су и до штада на коме је било мноштво слатких и сланих ђаконија, васкршњих јаја, домаћих производа од воћа и поврћа као и разних декорација.

Куповином су донирали су новац за одлазак на лечење у иностранство браће Димитрија и Михајла који болују од тешке и ретке болести.

Породици Краговић новчана средтва су неопходна за одлазак у Истанбул како би на једној турској клиници била обављена трансплантација матичних ћелија а ова метода лечења зауставила би прогресију болести код браће Димитрија и Михајла.

Локална самоуправа настоји да помогне малим суграђанима који болују од тешких болести а којима је неопходно лечење у иностранству.

Хуманитарни базар посетио је помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом.

Крагујевчани који желе да помогну браћи Димитрију и Михајлу могу да се укључе у акцију преко фондације „Буди хуман“ и текстом 889 на број 30 30 донирају новац за њихов одлазак на лечење у иностранству.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *