У Тополи нова – стара власт

У Тополи је пре пар дана дошло до промене власти, што је потврђено и на ванредној седници, која је одржана синоћ, а на којој је смењено старо и постављено ново Општинско веће у којем ће се ипак наћи и Драган Јовановић, бивши први човек општине.

Како је дошло до прекомпоновања власти и како је могуће да је Игор Петровић, сада већ бивши члан Српске напредне странке, и даље председник општине, а да је само пре месец дана поднео кривичну пријаву против Јовановића и његових блиских сарадника, погледајте у специјалној емисији посвећеној дешавањима у Тополи која је на програму Телевизије Крагујевац, у суботу, 1. маја, у 21 сат.

У Тополи је током протекле недење прекомпонована власт и одборничку већину изгубила је коалиција Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије коју је подржавала Група грађана „Нови људи за Бољу Тополу”.

Оно што је апсурдно је то да је председник општине остао исти. Игор Петровић је данас председник општине Топола уз подршку Драгана Јовановића ког је пре само неколико месеци сменио са власти, а недавно поднео и кривичну пријаву против њега и његових блиских сарадника.

Већину у скупштини општине Топола, 22 одборника од укупно 41, дало је двоје одборника СНС-а подржавајући Бољу Србију Драгана Јовановића која је са Покретом обнове краљевине Србије раније имала 20 мандата.

Председник општине Топола, Игор Петровић није желео превише да коментарише то што је само пре месец дана поднео кривичну пријаву против бивших челника општине, а данашњих сарадника, већ је нагласио да се је одлуку о промени табора донео искључиво да би одблокирао рад локалног парламента.

Бивши председник општине и први човек Боље Србије, Драган Јовановић сматра да је кривична пријава која је против њега поднета више притисак на његову породицу и да њом треба да се баве надлежни органи, али да поздравља храбру одлуку председника општине Игора Петровића.

Јовановић каже да неће бити део извршне власти у Тополи, јер су му, како тврди, функције преко главе.

У Тополи је синоћ одржана ванредна седница Скупштине општине на којој јој је, између осталог, разрешено претходно, а постављено ново Општинско веће у којем ће се ипак наћи и Драган Јовановић, бивши први човек општине Топола који ће бити задужен за изградњу инфраструктуре и привреду.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

27 thoughts on “У Тополи нова – стара власт”

  1. Stara vrešla u neku novu tajkunske stranku, optuženi za kriminal sede u prvim redovima u Topoli narod tako nešto neće dozvoliti mora da reaguju nadležni.

  2. Ovaj čovek nema ni čast ni obraz,preletač, prodaje se za šaku para, uzas… izneverio ljude koji su ga podržali, čist bezobrazluk.

  3. Kakve si saborce Petroviću našao, one što si do juče tužio i narodu kao najveće neprijatelje predstavljao!
    Obraza imaš li?

  4. Igor, bruka i sramota za ljudski rod. Koga će on od sad da zastupa, koga da vodi, kad je sebe izdao. Ovakvima treba uskratiti bavljenje politikom. Ovce da čuva, vukovima bi ih dao.

  5. Skandalozan potez Igora Petrovića koji je zahvaljujući podršci i pomoći SNS postao to što jeste. SNS je svakako na dobitku jer je još jedan licemer otkrio svoje pravo lice i to vrlo brzo i na taj način pomogao u čišćenju redova SNS. Nema sumnje da će i on i Dragan Jovanović dobiti od građana Topole kaznu koju su zaslužili, na prvim sledećim izborima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *