Хуманитарни пакети из Немачке за најугроженије Крагујевчане

У Храму Светог Саве у насељу Аеродром, додељено је 100 хуманитарних пакета помоћи социјално угроженим породицама, које је обезбедила организација Прохуман из Немачке.

Ову хуманитарну организацију у Немачкој води почасна грађанка Крагујевца, докторка Мирјана Андрејевић Кри, која се годинама бави хуманитарним радом и помаже Крагујевчанима.

Уручењу пакета присуствовала је чланица Градског већа за здравство и социјалну заштиту Гордана Дамњановић, а списак породица које су добиле хуманитарну помоћ саставио је Центар за социјални рад „Солидарност“.

Сто хигијенских пакета који садрже различите артикле: детерџент, антибактеријске сапуне, шампон, течност за прање посуђа и прибор за оралну хигијену, уручено је избеглима и расељенима, особама са инвалидитетом и самохраним мајкама.

Списак прималаца хуманитарних пакета су, према листи приоритета, али и на основу социјалне карте, припремили стручни тимови Центра за социјални рад „Солидарност“ који имају увид у имовинско стање својих корисника.

Пакете је у Крагујевац послала хуманитарка, докторка Мирјана Мима Андрејевић Кри, која годинама уназад помаже на различите начине најугроженије суграђане.

Град Крагујевац препознао је њено милосрђе, па јој је својевремено доделио звање почасне грађанке нашег града.

Хуматирна помоћ, у виду сто хигијенских пакета, подељена је и захваљујући хуманитарцима из Крагујевца.

Чланица Градског већа за здравство и социјалну заштиту, Гордана Дамњановић је истакла да је помоћ из Немачке веома драгоцена за људе који нису су социјално угрожени.

Хуманост је једна од најдрагоценијих људских особина. Наше мало за некога може бити много је крилатица која се последњих година стално понавља.

Докторка Мирјана Андрејевић Кри која живи у Немачкој није заборавила своје суграђане. Издвојила је овом приликом 2 хиљаде евра за куповину сто пакета, а вредна пошиљка обрадовала је сто крагујевачких породица.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *